Cum a evoluat procesul de angajari in videochat

Acum cativa ani, cand domeniul videochatului era abia la inceput in Romania, angajarile erau o ramura misterioasa a acestui domeniu. Daca iti doreai sa lucrezi in domeniul asta,  pe foarte multi bani, trebuia sa cunosti pe cineva din interior care sa te recomande, si abia asa aveai sanse sa fii luate in seama si sa ti se dea sansa la un job.

In prezent se fac angajari in videochat mult mai simplu, si oricine este asteptat sa aplice. Sunt o multime se site-uri care fac angajari in videochat, si vei vedea ca majoritatea aplica acelasi sistem de angajare. Intri pe site-ul lor, completezi un formular de contact, ulterior ei te contacteaza pentru mai multe detalii despre tine, si daca te potrivesti cu ceea ce cauta ei, atunci vei fi chemata pentru un al doilea interviu la sediul studioului.

Angajari videochatOdata stabilita aceasta data, vei avea ocazia sa aranjezi totul in asa fel incat sa fii acceptata din prima pe un post de model de videochat. La acest al doilea interviu ti se va prezenta oferta cu care poti sa fii sau nu de acord. Ar fi recomndata sa negociezi cu ei de la inceput suma pe care o vei castiga, pentru a nu exista posibilitatea sa fii platita cu mai putin decat te astepti.

Tot la acest interviu ti se va prezenta studioul in care vei lucra. Ai grija ca atunci cand vei fi acolo sa observe daca sunt sau nu nereguli la spatiul in care vei lucre cateva ore pe zi.

Daca vei fi angajata, vei avea probabil o perioada de proba, dupa care vei incheia un contract de munca, pe perioada determinate sau nedeterminata. Ai grija  ca in contract sa fie stipulate orele de lucru pe zi, pentru ca acestea iti vor determina vechimea in campul muncii, mai tarziu.

La interviul de angajare, la care vei stabili aceste detalii, vei mai stabili turele in care vei lucra, zilele si orele intre care vei fi la studio.

Un lucru e clar, sistemul de angajari in videochat s-a simplificat simtitor, facand din acest domeniu al muncii, un domeniu ca toate celelalte, iar tot mai putini oameni il privesc cu suspiciune. Aceasta fiind probabil cea mai vizibila diferenta intre acum 10 ani si astazi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s