Material tehnic pentru videochat

Pentru a fi un model de videochat ai nevoie de un webcam, un sistem de iluminat bun, un calculator destul de performant si o viteza de upload internet decenta.

Alegerile de webcam de top ale modelelor include companii digitale mari cum este Logitech. Preturile pentu o astfel de camera incep de pe la cateva sute de lei si pot adepasi 1000 de lei, dar daca vrei sa faci videochat de acasa, e suficienta o camera medie ca pret si performante.

Legat de asta, ai nevoie de un sistem de iluminat decent pentru a va arata pe camera intr-un mod cat de avanatajos este posibil. Chiar si supermodele au nevoie de iluminat decent ! Umbre grele si camerele intunecate nu atrag clientii potentiali, astfel incat trebuie sa lucrezi putin cu optiunile de iluminare in fata aparatului de fotografiat pana cand ajunge la un acord care va prezinta cel mai bine. Cel mai popular sistem de iluminat este un “sistem de trei puncte”, cu o singura sursa de lumina pozitionat la stanga, unul la dreapta, si o sursa de iluminat direct in fata ta. Acest sistem uniformizeaza umbrele si acorda clientilor tai cea mai de calitate vizualizare de spectacole private.

In ceea ce priveste calculatoarele, nu incercati sa folositicamera de pe laptop, deoarece aceste tipuri de calculatoare sunt pur si simplu prea usoare pentru a filma bine. Un i5 puternic sau laptop i7 Mac vor lucra bine, la fel ca orice desktop decent. La fel de important este insa o buna viteza de upload la internet. Cei mai multi utilizatori de internet sunt mai preocupate de viteza de download, mai degraba decat viteza de upload, dar din moment ce modelele de videochat incarca flux video viteza de upload la o conexiune la internet este cea mai importanta pentru scopurile noastre. 1 Mbps este in general considerate minimul necesar pentru un flux video de calitate decenta, dar un 3 Mbps si mai mare este o conexiune ideala. Nu e greu sa fii model de videochat, este important insa sa ai aceste cunostinte, pentru ca doar asa vei castiga clienti si implicit, bani.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s